e-installaties voor utiliteit en industrie

E-installaties voor utiliteit en industrie

We adviseren, engineeren, monteren en onderhouden alle onderdelen van (gebouwgebonden) E-installaties voor iedere denkbare utilitaire en industriële omgeving. 

“Kanters e.tech is totaal- en deelaanbieder van alle expertises die vallen onder (gebouwgebonden) E-installaties in de utiliteit en industrie. Zowel in de realisatiefase als op gebied van service, onderhoud & inspecties.”

Als technisch dienstverlener adviseren, engineeren, monteren en onderhouden wij (gebouwgebonden) E-installaties voor de zakelijke markt. Een aanspreekpunt voor alle expertises die vallen onder het E-discipline van een project. Vanaf de trafo tot aan de WCD. Van krachtstroominstallatie, het realiseren van verdeelinrichtingen tot en met datanetwerken, brand- en inbraakdetectie en het uitvoeren van inspecties.

Met bijna 40 jaar ervaring hebben we uitgebreide kennis en kunde opgebouwd op het gebied van alle spanningsniveaus van (gebouwgebonden) E-installaties. We hebben ons ontwikkeld tot een sterke speler in de branche en we blijven continu in beweging. De wereld staat immers niet stil. Daarom zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren en nieuwe technieken om onze dienstverlening te verbeteren. Voor de meest veeleisende opdrachtgevers in de utiliteit en industrie bieden we zo de best mogelijke oplossingen. Onze technici worden gestimuleerd om buiten de gebaande paden te treden. We hebben de focus op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dit stelt ons in staat om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen. Het liefst in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, want we richten ons altijd op de lange termijn.

Bij projectontwikkeling en renovatie in de utiliteit en industrie, komen wij graag in een vroeg stadium aan tafel. Zo kunnen wij maximaal meedenken met de opdrachtgever en onze meerwaarde optimaal inzetten. Ontwikkeling, nieuwbouw, uitbouw of verbouw: reeds in de modelleringsfase kunnen wij meedenken en adviseren als het gaat om alle onderdelen van (gebouwgebonden) E-installaties. De specifieke wensen van de eindgebruiker nemen we mee in onze plannen. Zelfs als de randvoorwaarden heel strikt zijn. Deze plannen richten we organisatorisch in met strak projectmanagement, on- en offsite. De lijnen zijn kort en we schakelen snel. Dat maakt ons efficiënt en wendbaar.

We hebben uiteenlopende projecten in ons portfolio. Van opdrachtgevers met een omvangrijk karakter tot unieke vraagstukken, specialistisch en kleinschalig van aard. Zowel volledig gemechaniseerde als manuele distributiecentra, industriële omgevingen en utiliteitspanden in de Benelux en Duitsland zijn bekend terrein voor ons. Veelal gevarieerde, complexe projecten met hoogwaardige, technische werkzaamheden in de grotere vermogens.

Meer dan ooit is het van belang dat alle onderdelen van jouw (gebouwgebonden) E-installaties up-to-date zijn en klaar voor de toekomst. Verduurzaming kan relatief eenvoudig met energiezuinige oplossingen en kostenbesparende aanpassingen. Dat verlicht de milieulast, maar ook je economische last. We bekijken graag de mogelijkheden en voorzien je van een advies op maat.

Onze opdrachtgevers zijn altijd in ontwikkeling en wij groeien met ze mee. Dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Bekijk hier de projecten die we reeds volbrachten.

Procesbeschrijving

Pre-engineering​

Wanneer we al in een vroeg stadium bij de opdrachtgever aan tafel komen, hebben we een goed beeld van de situatie en de specifieke wensen. Dat geldt voor zowel nieuwe projecten als renovatie of uitbouw van bestaande installaties. We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en voorzien je van hoogwaardig technisch advies, of gaan direct aan de slag op basis van een bestek. Pre-engineering vormt daarbij het startpunt. Vanaf het fundament leggen we de basis voor kwaliteit met onze kennis en doordachte oplossingen.

Projectmanagement

Een strategisch samengesteld team van professionals met kennis van het gehele proces, werkt doelgericht naar een optimaal eindresultaat. Niet alleen sturend, maar ook door proactief handelen, behouden we grip door middel van actuele projectdata. De lijnen zijn kort en als klant heb je één aanspreekpunt voor alle expertises van het E-discipline. Toch wordt de specifieke kennis van jouw project geborgd binnen een gedegen organisatie.

Expertise
Licht- en krachtinstallaties

Elektriciteit is extreem belangrijk en heeft een diepgaande invloed op bijna alle aspecten van jouw gebouw of bedrijfsproces. De nieuwste technologieën gecombineerd met gespecialiseerde vakkennis zijn de bron van een betrouwbare, hoogwaardige oplossing voor jouw vraagstuk op gebied van licht- en krachtinstallaties. Kanters e.tech is bij uitstek gespecialiseerd in (combinatie)projecten op het gebied van gebouwgebonden en niet-gebouwgebonden installaties, ten behoeve van productie(locaties) en complexe procesautomatisering. Veelal zijn we actief in de grotere vermogens.

Expertise
Brand & Beveiliging

Eén aanspreekpunt voor alles op het gebied van brand- en beveiligingssystemen. We realiseren nieuwe projecten of bouwen door op bestaande installaties. We werken met de nieuwste technieken en het team heeft zich volledig gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, leveren, installeren en beheren van gecertificeerde systemen. Voor iedere opgeleverde installatie kunnen we een certificaat afgeven met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid. Met professioneel onderhoud en een 24/7-servicedienst staan wij ook na de realisatiefase voor je klaar om storingen te verhelpen.

Kanters e.tech biedt gecertificeerde oplossingen en totaalconcepten op het gebied van: brandmeldsystemen, inbraakbeveiliging, CCTV-systemen en toegangscontrole.

Expertise
Verdeelrichtingen

Naast het verzorgen van verdeelinrichtingen als onderdeel van totaalprojecten, ontwerpen en bouwen wij verdeelinrichtingen tot 1250 kVA op aanvraag; enkelstuks of seriematig. We beschikken over de juiste certificeringen en hebben de ervaring, kennis en vakmanschap in huis om snel en kwalitatief te produceren.

Expertise
Data & IT

Het grootste deel van gebouwgebonden E-installaties communiceert via IP. Het ontwerpen en installeren van een betrouwbaar en gecertificeerd datanetwerk, legt de basis voor zorgeloos werken. Ons team van Data is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en certificeren van hoge kwaliteit datanetwerken. Inclusief bijbehorende apparatuur zoals patchkasten, UPS-noodstroomvoorzieningen, switches en patchkabels.

Op het gebied van remote beheer- en netwerkservices bieden onze IT-medewerkers ondersteuning aan eigen projecten en vraagstukken van externe opdrachtgevers. Met onze 24/7-servicedienst zijn wij in staat om in alle situaties adequaat op te treden. Ook na de realisatiefase staan we voor je klaar om storingen te verhelpen.

Montage​

Met een efficiënt en ervaren team van elektrotechnische monteurs verzorgen wij de montage van (gebouwgebonden) E-installaties, in binnen- en buitenland. Door vakkennis, het werken met de nieuwste technieken en modern materieel, is de uitvoering van montagewerkzaamheden op locatie een specialiteit waarin onze monteurs zeer bedreven zijn. Onze monteurs denken met je mee en komen proactief met een doelgerichte oplossing die perfect aansluit op jouw vraagstuk.

Service, Onderhoud & Inspecties​

Na de realisatiefase wordt een project overgedragen aan de afdeling Service, Onderhoud & Inspectie. Preventief onderhoud en periodieke inspecties beperken onverhoopte storingen en eventuele (veiligheids)risico’s van uw installatie(s). Onze collega’s zijn specifiek gericht op het technisch beheer en 24/7 bereikbaar om snel te schakelen bij calamiteiten en storingen adequaat te verhelpen. Want wij kennen het belang van een goed werkende E-installatie maar al te goed; het risico op uitval dient ook na oplevering te allen tijde te worden geminimaliseerd.

Kanters e.tech biedt diensten en oplossingen op het gebied van: Nulmeting, Vermogensmeting, Scope 8-inspectie (NEN 3140-inspectie), Scope 10-inspectie (NTA 8220-inspectie), Scope 12-inspectie (PV-inspectie), Thermografische inspectie en Energieprestatieadvies conform ISSO-79.

Kom in contact met team E-installaties

Gerelateerde projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?