Picnic e-installatie

Picnic

Picnic is een online supermarkt. Het bedrijf automatiseert een groot deel van het logistieke proces, bezorgt uitsluitend aan huis en heeft geen eigen winkels. Het is actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Kanters e.tech verzorgt de gehele elektrotechnische installatie van een nieuw grootschalig en volledig geautomatiseerd distributiecentrum van Picnic in Oberhausen.

Omschrijving

Picnic breidt zich (internationaal) razendsnel uit en Kanters e.tech groeit als partner in (gebouwgebonden) e-installatie met hen mee. Momenteel wordt er in Oberhausen een compleet nieuw en volledig geautomatiseerd distributiecentrum gerealiseerd. Kanters e.tech verzorgt in nauwe samenwerking diverse omvangrijke projecten op uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland. Voor het project in Oberhausen volgt Kanters e.tech haar opdrachtgever naar Duitsland en voorziet de gehele automatisering van het orderpickingsysteem van voeding en netwerkbekabeling.

Wat begon met de gebouwgebonden elektrotechnische installatie voor het eerste geautomatiseerde distributiecentrum van Picnic in Utrecht, destijds in opdracht van de aannemer, is inmiddels uitgegroeid tot een duurzaam partnerschap, rechtstreeks met de eindgebruiker. Na de oplevering van zowel de gebouwgebonden als ook de complexe niet-gebouwgebonden elektrotechnische installatie, volgde de realisatie van diverse andere locaties. Waaronder de elektrotechnische installatie voor de locatie Dordrecht, inclusief diverse uitbreidingen.

Het huidige project in Oberhausen is vergelijkbaar, maar dan op nog grotere schaal. Het betreft een volledig geautomatiseerd DC van ruim 42.000 m2, verdeeld over drie bouwlagen. De scope van dit project omvat het aansluiten van alle installaties voor de inrichting van Picnic. Zo realiseert Kanters e.tech de voeding voor de koel- en vriesinstallatie, de verlichting en werkplekken voor de gerealiseerde verdiepingen. Maar ook de stroomvoorziening ten behoeve van de beveiliging, de back-upstroom en de stroomvoorziening voor de servers, klimaatbeheersing, laadpalen en zonnepanelen. Kanters e.tech voorziet de diverse besturingskasten in het proces van spanning door middel van spanningsrailen tot wel 4000 A. Dit omvat het gehele interne logistieke proces, van het volledig automatisch lossen van vrachtwagens tot het transport van de lading naar verschillende locaties van de outbound. Om al deze elektrotechnische installaties van spanning te voorzien, wordt er gebruikgemaakt van vier trafo’s. Twee trafo’s van 2500 kVA en twee trafo’s van 2000 kVA.

Bart van der Rijt

Telefoonnummer
+31 (0) 413 556 125

E-mailadres
bvanderrijt@kantersetech.nl

people
Picnic volledig geautomatiseerd logistiek traject

Voor Picnic is het iteratieve proces, door cocreatie, een belangrijk aspect. Dat geldt voor ons net zo. Nauwe samenwerking met de opdrachtgever en andere uitvoerende partijen, zorgt voor een efficiënte en optimale realisatie van dit project.

Een van die partijen is het Oostenrijkse TGW Systems. Zij verzorgen de gerobotiseerde installatie, waarbij Kanters e.tech het volledige voedingssysteem inricht. Bij deze installatie plaatst TGW Systems 200 besturingskasten die Kanters e.tech van voeding voorziet, met vermogens van 16 A tot 200 A.

Na projecten in Utrecht en Dordrecht gaat Kanters e.tech met dit project in Oberhausen samen met Picnic de grens over. Het project in Oberhausen wordt rond de zomer van 2024 voltooid. Na oplevering zal Kanters e.tech de installaties op contractbasis beheren, door middel van 24/7-service en het periodiek uitvoeren van onderhoud en inspecties.

Picnic boodschappen monteur

Picnic is opgericht in 2015. De supermarkt biedt haar klanten een app voor het bestellen en thuisbezorgen van boodschappen.

 

Picnic servers backupstroom klimaatbeheersing
Picnic backupstroom

Relevante projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?