over kanters etech

Over ons

Brabants familiebedrijf met een rijke historie, op weg naar innovatie sinds 1986. Het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Met respect voor het verleden, trots op vandaag en vertrouwen in de toekomst.

In de loop der jaren hebben we keuzes gemaakt om ons verder te specialiseren, om relevant te zijn op het gebied van industriële automatisering en (gebouwgebonden) E-installaties. De kracht van specialisatie én combinatie.

Kanters e.tech brengt beweging in processen, machines en gebouwen. Met bijna 40 jaar ervaring hebben we sterke expertise in totaal- en deeloplossingen op het gebied van het totale elektrotechnische domein. Sinds de oprichting in 1986 is ons bedrijf blijvend in beweging. Door de jaren heen hebben we onszelf ontwikkeld tot een volwaardige en vakkundige sparringpartner, geïnteresseerd in de meest complexe technische vraagstukken voor opdrachtgevers die de lat hoog leggen.

Een echt Brabants familiebedrijf. En dat merk je direct. Ons persoonlijke karakter, open en eerlijk, maakt ons benaderbaar en goed te bereiken. Een familie én een bedrijf, dat is het beste van twee werelden. Voor onze opdrachtgevers en voor onze mensen. We werken graag op een persoonlijke manier, op basis van vertrouwen. We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij onze mensen. En we houden van ons vak. Bij ons werken mensen die vooruit willen en slim werken combineren met hard werken. Altijd met de lange termijn in het vizier.

Historie

De geschiedenis van Kanters e.tech voert terug naar 1986. Dan richt André Kanters (22-08-1954), na een carrière als lead-engineer bij de Nederlandse Spoorwegen, zijn bedrijf A. Kanters Electro Technisch Installatieburo op. Een leegstaande slaapkamer werd omgedoopt tot kantoor en de garage deed dienst als werkplaats en magazijn. Vanaf het begin lag de focus op industriële automatisering en utiliteitsbouw. Al snel na de start kwam een Amerikaanse opdrachtgever in beeld en werd de eerste besturingskast gebouwd, ten behoeve van een scrubber voor radioactief afval in Oak Ridge, Tennessee. Bij schoonvader in de schuur rees een besturingskast van formaat letterlijk uit het dak. Na de nodige sloopwerkzaamheden werd de kast uit de schuur gehaald en per open aanhanger naar Schiphol vervoerd voor de reis naar Amerika. Met de besturingskast werd de Amerikaanse scrubber vervolgens in 10 dagen door André op locatie in bedrijf gesteld. Dit was het begin van een jarenlange, internationale samenwerking.

Het succes leidde tot groei en acht jaar na de oprichting werd in 1995 het eerste bedrijfspand op industrieterrein Molenakker te Erp ingezegend. De groei zette door en in 2001 was een uitbreiding noodzakelijk. Dat jaar markeerde ook het 15-jarige jubileum van het bedrijf, met een wijziging van de naam naar Kanters Elektro B.V. Het momentum werd vergezeld door een nieuw logo met actieve verwijzing op het gebied van industriële automatisering. Naast de gewenste groei in industriële activiteiten, kreeg ook het werkaandeel in de markt van grootschalige utiliteitsbouw een hoge vlucht. Door de omvangrijke ontwikkeling van (mechanische) distributiecentra in Nederland, werd deze activiteit een nieuwe pijler voor Kanters. Naar aanleiding van aanhoudende expansie betrok het bedrijf in 2014 een modern en ruim bemeten pand aan de Hoogstraat in Erp. De ruim 40 medewerkers konden hier hun werkzaamheden voortzetten. Het pand werd tijdens een open dag met trots gepresenteerd aan alle relaties.

Eerder dan gepland, droeg André Kanters in 2017 officieel het stokje over aan zijn zoon Koen Kanters (17-10-1987). Koen had een opleiding tot ingenieur genoten en was al enkele jaren werkzaam in het bedrijf. In 2019 werd het bedrijf en de familie Kanters met zeer tragisch nieuws geconfronteerd. Koen Kanters kwam op 31-jarige leeftijd bij een noodlottig verkeersongeval om het leven. Om de continuïteit van het bedrijf en medewerkers te waarborgen, nam Maarten Kanters (14-10-1985), broer van Koen, de leiding om samen met het loyale team van specialisten te werken aan het zelfstandig voortbestaan van het familiebedrijf. In de jaren die volgden, heeft het bedrijf met het oog op de toekomst bewuste keuzes gemaakt. Toch is het steeds dicht bij de oorsprong gebleven. Want we weten niet alleen waar we naartoe willen, maar ook waar we vandaan komen. Het streven naar klanttevredenheid door het leveren van kwaliteit, is daarbij altijd het uitgangspunt.

In 2022 is het bedrijf gestart met de uitrol van zijn strategie. Als onderdeel daarvan is in oktober 2022 het bedrijf MHA Automation uit Uden overgenomen. Deze overname resulteerde in verdere uitbreiding van de activiteiten in de industriële automatisering en IT-dienstverlening voor de zakelijke markt. De activiteiten op het gebied van industriële automatisering werden met Kanters geïntegreerd, terwijl de IT-dienstverlening is verdergegaan onder de oorspronkelijke handelsnaam. In hetzelfde jaar kreeg het bedrijf ook een nieuwe identiteit. De naam werd gewijzigd in Kanters e.tech, met geheel nieuw logo en huisstijl. Deze verandering weerspiegelt onze voortdurende toewijding aan innovatie en ontwikkeling.

In januari 2024 heeft Kanters e.tech de aandelen van collega-bedrijf Electro Technisch Installatie Bureau Verstegen B.V. uit Vorstenbosch overgenomen. Met deze overname zet het bedrijf een nieuwe stap als onderdeel van haar strategie om verder te ontwikkelen tot een zelfstandig blijvende en vooraanstaande speler in de markt van elektrotechniek en industriële automatisering. Met de overname van Verstegen, opgericht in 1969 door Christ Verstegen, komen tevens familielijnen samen. Want 55 jaar geleden, als 15-jarige jongen, startte André Kanters zijn technische loopbaan bij zwager Christ. ETIB Verstegen gaat verder onder de naam Kanters e.tech en de bedrijfslocatie in Vorstenbosch wordt geïntegreerd met de huidige locatie van Kanters e.tech in Erp. Een grondige verbouwing is hiermee noodzakelijk.

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1986, wordt Kanters gedreven door de wil om te ontwikkelen en de dingen anders te doen. Om alles wat standaard, traditioneel en gebruikelijk is uit te dagen. Waar dat vroeger altijd alleen maar met pragmatische ondernemerszin en gezond verstand gebeurde, gebeurt dat tegenwoordig ook met feiten, cijfers en harde data. Dat is wat ons bedrijf voedt. Het stelt ons in staat om maximaal toegevoegde waarde te leveren in combinatie met vindingrijkheid, samenwerking, klantgerichtheid en het streven naar professionaliteit.

In het team van Kanters e.tech ligt een solide, sterke basis. Menig medewerker is ooit bij André Kanters in dienst gekomen en nog steeds werkzaam binnen de organisatie. Niet vanuit een familiaire basis, maar vanuit een familiair gevoel bij het bedrijf. Vanuit één locatie opereert een team van 90 vakspecialisten dat dagelijks projecten realiseert of service en onderhoud verleent ten behoeve van processen, machines en gebouwen.

Samen maken wij Kanters.

Tijdlijn

Purpose

Als technisch dienstverlener voor de zakelijke markt willen wij met E-tech beweging brengen in de industriële automatisering voor proces en machine + (gebouwgebonden) E-installaties voor utiliteit en industrie. Zodat opdrachtgevers zich maximaal kunnen focussen op het eigen primaire proces.

Missie

“We vinden altijd een duurzame, slimme maatwerkoplossing voor E-techuitdagingen van zakelijke opdrachtgevers.”

Onze
kernwaarden

vindingrijk icoon

Vindingrijk

We kijken continu naar wat wél kan. Als technici is het immers onze passie om te denken in oplossingen. Daarbij zijn we scherp op kansen en mogelijkheden. Met een flinke dosis creativiteit, slimheid en verbeeldingskracht streven we doorlopend naar de meest innovatieve en duurzame oplossingen.

samenwerkend icoon

Samenwerkend

Successen boeken we samen. Voor elkaar en met elkaar, als één team. Dat doen we met wederzijds respect, onderling vertrouwen, hoge betrokkenheid en een heldere communicatie.

klantgericht icoon

Klantgericht

De klant met zijn technische behoefte is de reden dat we ons werk doen, elke dag weer. We spreken de taal van de klant en herkennen zijn wensen, kunnen snel schakelen en zijn flexibel. Onze hoge servicegraad spreekt voor zich, maar door onze persoonlijke benadering leveren we daarbij écht toegevoegde waarde.

professioneel icoon

Professioneel

Voortdurend streven we naar kennisverhoging, verbetering in processen, persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor onszelf, maar vooral in het belang van de klant. Door leergierig te zijn, open te staan voor verandering, onze verantwoordelijkheid te nemen en ambitie aan daadkracht te koppelen, gaan we voor een win-win situatie.

MVO

Het thema duurzaam ondernemen staat volop in de aandacht. Actief bijdragen aan een betere wereld is de norm en dat begint intern. Meerwaarde creëren als bedrijf op economisch, sociaal en ecologisch gebied, zonder in te zetten op reputatiemanagement. Bedrijven grijpen alles aan om te laten zien hoe groen en sociaal ze zijn. Bij Kanters e.tech zijn we daar niet zo van. Wel van de sociale en duurzame initiatieven natuurlijk, maar niet van het ‘groenwassen’. Kanters e.tech wil logisch en zinvol bijdragen. Daarom werken we aan een MVO-beleid waarin we stappen zetten richting onze (reductie)doelen op het gebied van duurzaamheid. Voor ons begint dit bij het welzijn van eigen medewerkers en actieve betrokkenheid bij onze omgeving. Want onze mensen zijn het grootste kapitaal op de balans en dus de belangrijkste spelers in het bedrijf.

We zijn er voor onze mensen en onze omgeving

De Brabantse mentaliteit en gezelligheid is onderdeel van ons DNA. Keuzes maken we vanuit een visie voor de lange termijn. Ook als het gaat om onze medewerkers. Als werkgever is Kanters e.tech medeverantwoordelijk voor het algemene welbevinden van onze medewerkers. Want er is meer in het leven dan alleen maar werken.

Opleiding, ontwikkeling en veiligheid

Kanters e.tech is een erkend leerbedrijf. Daardoor zijn wij in staat om nieuw, aanstormend talent op een juiste wijze te begeleiden. Zo kunnen zij uitgroeien tot specialist in zijn of haar discipline. Medewerkers zijn bij ons nooit uitgeleerd, ongeacht de functie. Daarom dragen we graag bij aan scholing, door het bieden van diverse leertrajecten en interne opleidingen. Kanters e.tech en medewerkers zijn VCA-gecertificeerd waardoor er op een veilige manier wordt gewerkt, voor mens en milieu.

Mogelijkheid tot parttime werken, ook voor monteurs

Wij vinden het belangrijk om de lijntjes kort te houden onderling, maar ook met de directie. Een goede sfeer waar alles bespreekbaar is, dat is essentieel. Bijvoorbeeld, als een medeweker drie of vier dagen wil werken. Dan gaan we daar flexibel mee om, ook bij monteurs. We snappen heel goed dat er medewerkers zijn met partners, die zelf ook ambities hebben. Ook hebben wij geen collectieve vakantiesluiting of minimaal vastgestelde ATV-dagen. Iedereen kan bij ons zelf bepalen wanneer vrije dagen worden opgenomen. Superflexibel.

Sponsoring en ondersteuning

Kanters e.tech is stevig verankerd in de regio. En wij voelen ons betrokken bij de omgeving. Regelmatig openen wij de deuren van ons pand voor bedrijfs- en schoolbezoeken. Daarnaast zetten we ons actief in voor het technisch onderwijs. Dat is ook voor ons de toekomst.

In de buurt steunen we vele initiatieven, verenigingen en sportclubs. Daarbij kijken we echt naar de binding met het bedrijf en onze omgeving. Als het gaat om sponsoring: in veel verzoeken gaan wij mee. Het moet dan wel duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn. Ook zo zorgen we voor verbinding met en in de regio.

Sport en beweging​

We mogen graag sportclubs en verenigingen ondersteunen, waar onze medewerkers actief zijn. Daarnaast stimuleren we onze eigen medewerkers ook om te sporten en fit te blijven.

Zo hebben we een fitnesscoach, waar alle medewerkers wekelijks gebruik van mogen maken. Er wordt gesport in groepslessen en we nemen gezamenlijk deel aan sportieve activiteiten. Sport, spel en gezelligheid faciliteren we graag. Tussen de werkzaamheden door, maar ook in de avonden of de weekenden. We willen eraan bijdragen dat onze medewerkers, van jong tot oud, goed in hun vel zitten.

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?