industriele automatisering voor proces en machine

Industriële automatisering voor proces en machine

Vanuit de functionele procesomschrijving verzorgen wij automatiseringstrajecten op maat voor productiebedrijven en machinebouwers. 

“Kanters e.tech levert al bijna 40 jaar totaal- en deeloplossingen op het gebied van industriële automatisering in de proces- en maakindustrie. Op nationaal en internationaal niveau.”

Industriële automatisering is een complex domein dat stevige expertise vereist. Kanters e.tech beschikt over een team van professionals met uitgebreide ervaring en kennis in uiteenlopende industrieën. Op basis van een functionele procesbeschrijving verzorgen wij het complete automatiseringstraject. Turnkeyoplossingen, van A tot Z. Van software-engineering tot paneelbouw, het in bedrijf stellen van de productielijnen en het trainen van operators.

Industriële automatisering is essentieel om mee te gaan met de tijd en de markt. Efficiënter en duurzamer produceren biedt jou een betere marktpositie en draagt bij aan kostenbesparing. In onze automatiseringsconcepten komen alle expertises samen in een traject. We schrijven de software, engineeren en ontwikkelen hardware en bouwen de besturingskasten zelf. Complexe vraagstukken worden beantwoord met integrale oplossingen. Meerdere besturingstechnieken integreren we in een systeem. Wij zijn specialist over het gehele automatiseringstraject. Met diverse technische disciplines onder één dak, kunnen we je volledig ontzorgen.

Of je nou een totaal- of deeloplossing zoekt, we kunnen het bedenken en we kunnen het maken. Op papier en in de uitvoering. Wij brengen processen en machines in beweging. Wanneer het gaat om besturingsvervanging tijdens productie, streven we naar een optimale en efficiënte implementatie. De productie moet minimale hinder ondervinden tijdens dit proces. Wij erkennen dat belang en dat is dus altijd het uitgangspunt bij de besturingsvervanging tijdens productie.

Wij bieden doordachte oplossingen op maat, specifiek afgestemd op de behoeften van de opdrachtgever. Kanters e.tech heeft ervaring op elk continent en kan wereldwijd in bedrijf stellen. Hierbij staan we dag en nacht klaar voor onze opdrachtgevers – onsite en offsite. Omvangrijke projecten richten we organisatorisch slim in. Want slim werken is de beste vorm van hard werken. Met een praktische benadering; doelgericht, ruimdenkend en vindingrijk. Ons team typeert zich als een daadkrachtige kennisclub, die in staat is om complexe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften en eisen. Oplossingen die echt het verschil maken.

Procesbeschrijving

Pre-engineering​

Zowel bij nieuwe projecten als bij renovatie en modificatie, starten wij de pre-engineering op basis van het functioneel ontwerp. Met doordachte oplossingen maken wij het verschil vanaf het fundament, stap voor stap.

Projectmanagement

Een strategisch samengesteld team van professionals, met kennis van het gehele proces, werkt doelgericht naar een optimaal eindresultaat. Niet alleen sturend, maar ook door proactief handelen, behouden we grip door middel van actuele projectdata. De lijnen zijn kort en als klant heb je één aanspreekpunt. Toch wordt de specifieke kennis van jouw project breed geborgd binnen de organisatie.

Expertise
Hardware Engineering

Onze hardware-engineers kennen jouw branche als geen ander. Het vertalen van de klantvraag naar een concreet technisch plan, vraagt om inhoudelijke kennis. We ontwerpen en detailleren elektroschema’s middels EPLAN, AutoCAD en StabiCAD. Daarmee garanderen we gestandaardiseerd en hoogwaardig tekenwerk.

Expertise
Software Engineering

De besturing van jouw systeem wordt met software-engineering ingericht door ons team van ervaren PLC- en SCADA-engineers. We kennen het belang van productieproces en daarom focussen we op minimale stilstand.

Expertise
Paneelbouw

Naast het verzorgen van paneelbouw als onderdeel van totaalprojecten, ontwerpen en bouwen wij besturingspanelen op aanvraag; enkelstuks of seriematig. We beschikken over de juiste certificeringen en hebben de ervaring, kennis en vakmanschap in huis om panelen snel en kwalitatief te ontwikkelen.

Montage​

Met een efficiënt en ervaren team van industriële monteurs verzorgen wij de bekabeling van jouw machine of productielijn, in binnen- en buitenland. Door vakkennis, het werken met de nieuwste technieken en modern materieel, is de uitvoering van kabelmontage op locatie een specialiteit waarin onze monteurs zeer bedreven zijn.

Implementatie en inbedrijfstelling

Tijdens de FAT en SAT simuleren wij alle denkbare scenario’s en wordt toeval uitgesloten. Operators en eindverantwoordelijke medewerkers nemen we in dit proces mee en deze worden door ons getraind. Na de inbedrijfstelling kunnen wij de software van jouw machine of productielijn op afstand inlezen, middels een eigen communicatienetwerk.

Service, Onderhoud & Inspecties​

Na de realisatiefase wordt een project overgedragen aan de afdeling Service, Onderhoud & Inspectie. Preventief onderhoud en periodieke inspecties beperken onverhoopte storingen en eventuele (veiligheids)risico’s aan uw productielijn(en). Onze collega’s zijn specifiek gericht op het technisch beheer en 24/7 bereikbaar om snel te schakelen bij calamiteiten en storingen adequaat te verhelpen. Het risico op productiestilstand dient namelijk ook na oplevering te allen tijde te worden geminimaliseerd.

Kom in contact met team Industriële automatisering

industriele automatisering

Gerelateerde projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?