project Plus pv installatie

PLUS

PLUS is een supermarktketen met vestigingen door het hele land. Het centrale distributiecentrum, opgeleverd in 2023, is volledig gemechaniseerd en daarmee één van de meest moderne distributiecentra.

Een hypermodern distributiecentrum van ruim 46.000 m2, belevert dagelijks alle 272 PLUS-supermarkten op meest efficiënte wijze. De complete elektrotechnische installatie van dit distributiecentrum, inclusief de klantspecifieke elektrische processen, is door Kanters e.tech gerealiseerd.

Omschrijving

In opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel heeft Kanters e.tech voor PLUS Supermarkten een prachtig project gerealiseerd; de gehele elektrische installatie van ontwerp tot en met de uitvoering.

Het distributiecentrum, bedoeld voor het complete assortiment van ruim 12.000 artikelen aan houdbare producten, is één grote computer die van techniek aan elkaar hangt. In het DC werken volautomatische palletliften, volautomatische orderpickingmachines en palletkranen tussen honderden stellingen. Door het systeem kunnen dagelijks 400.000 artikelen verwerkt worden.

Beginnend aan de tekentafel, via de bouwput naar een volledig functionerend pand. Een pand dat wordt voorzien van voeding door middel van drie trafo’s. Vanuit deze transformatoren wordt de voeding getransporteerd via spanningsrailen tot 5000 A. Bovendien is het pand uitgerust met 11.000 zonnepanelen die zijn aangesloten op de e-installatie. Mede hierdoor heeft het pand het hoogste BREEAM-ontwerpcertificaat: BREEAM Outstanding. Dit project is gerealiseerd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten.

Bart van der Rijt

Telefoonnummer
+31 (0) 413 556 125

E-mailadres
bvanderrijt@kantersetech.nl

people
Plus stroomtoevoer

In dit distributiecentrum wordt heel veel gesorteerd zonder dat daar handen aan te pas komen. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar hier wordt die al afgespeeld. Kanters e.tech is ingeschakeld om de complete elektrotechnische installaties in te richten en te realiseren. Dat gaat verder dan de gebouwgebonden voorzieningen. Het gehele pand functioneert all-electric. Er is veel aandacht besteed aan de duurzaamheid, het thermisch comfort en de luchtkwaliteit. Daarnaast is de beveiliging high-end. Het pand is uitgerust met intelligente beveiligingscamera’s en er is toegangscontrole met slagbomen met kentekencamera’s. Allemaal faciliteiten die vragen om een groot vermogen, goede stroomverdeling en betrouwbare elektrotechnische installaties.

Een meerjarig project van omvangrijk formaat; vanaf het grondwerk tot het functionerende geautomatiseerde centrum dat het nu is. We hebben intensief samengewerkt met het Duitse Witron, wereldwijd expert op het gebied van ontwikkelen en bouwen van deze complexe systemen. Door grondige voorbereidingen, maar ook doorlopende aansturing en bijsturing op locatie, heeft Kanters e.tech de automatiseringsspecialist volledig gefaciliteerd op elektrotechnisch gebied. Met de juiste vermogens op de juiste plaatsen, conform een zeer nauwgezette planning. Het resultaat is om trots op te zijn.

Na oplevering, begin 2023, is Kanters e.tech verantwoordelijk voor het beheer van de installaties op contractbasis. Door middel van een 24/7-service en het periodiek uitvoeren van onderhoud en inspecties wordt de opdrachtgever professioneel ontzorgd.

Plus grote vermogens

PLUS hecht waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De realisatie van dit ‘all-electric’ distributiecentrum is daar een goed voorbeeld van.

Plus stroomverdeling
Plus netwerkinstallaties

Relevante projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?