project UTR06

UTR06

Aan de rand van Utrecht zijn op het bedrijventerrein Lage Weide drie distributiecentra en een parkeergarage ontwikkeld door Intospace. In deze warehouses zijn Ahold, HEMA en Amperé gevestigd.

De elektrotechnische installatie voor een gezamenlijke oplevering van drie grote distributiecentra en een parkeergarage is gerealiseerd op een perceel van 59.000 m2.

Omschrijving

Voor Aannemersbedrijf Wouters Schijndel heeft Kanters e.tech de elektrotechnische installaties van de logistieke panden voor het project UTR06 verzorgd. Met vier hoofdverdeelkasten, vijf kilometer kabelbanen, ruim 700 meter spanningsrail en tien kilometer aan richtlijnen, nam het project uitdagende proporties aan.

Dat vroeg om solide projectmanagement en een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding om alles succesvol conform planning op te leveren. Bovendien betreft het hier BREEAM Excellent-gecertificeerde panden, wat het complexer maakte. Het spanningsveld tussen comfort en duurzaamheid is op dit project optimaal. Dat geeft uitdaging, maar vooral voldoening.

Stijn Jansma

Telefoonnummer
+31 (0) 413 556 120

E-mailadres
sjansma@kantersetech.nl

people
UTR06 Ahold

Voor aanvang van de bouw van de logistieke panden, was Ahold in beeld als één van de eindgebruikers. De huurderswensen van Ahold konden hierdoor vanaf het begin worden meegenomen. Die eisen waren specifiek. Dit werd geen standaard distributiecentrum, maar een ‘homeshoppingcenter’. Vanuit deze locatie worden verschillende hubs beleverd en in de omgeving rijden bezorgauto’s voor bezorging aan huis. Het distributiecentrum bevat een enorme koelcel en diverse, grotere kantoorruimtes. Dat vraagt om grotere vermogens en een specifieke routing.

Maar liefst drie separate logistieke panden en een parkeergarage werden in dit project gelijktijdig opgetrokken. Dat bracht een enorme capaciteitsbehoefte teweeg. In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt was Kanters e.tech genoodzaakt om deels gebruik te maken van externe professionals. Om er vervolgens voor te zorgen dat de juiste vakmensen constant op de juiste plek waren, was een strakke regie vanuit Kanters e.tech noodzakelijk. Eigen monteurs werden strategisch verdeeld over alle locaties om zodoende een effectieve coördinatie te bewerkstelligen en de kwaliteit te kunnen bewaken.

Niet alleen een krappe arbeidsmarkt, maar ook wereldwijde leveringsproblemen van materialen waren ten tijde van de uitvoering van dit project actueel. Regelmatig moest er creatief worden omgegaan met de planning om alles tijdig te kunnen realiseren. Zo werden de aansluitingen van de verlichting in een eerder stadium geïnstalleerd, om later pas de armaturen op te hangen. Dit is minder efficiënt, maar zorgde er wel voor dat gestelde deadlines werden gehaald. Dit soort vindingrijkheid en flexibiliteit, binnen een strakke planning, resulteerde in een succesvolle, simultane oplevering van een prestigieus project met stevige randvoorwaarden en een duurzaam karakter.

Na oplevering breekt er een andere fase aan en is Kanters e.tech verantwoordelijk voor het beheer van de installaties op alle locaties op contractbasis. Door middel van een 24/7-service en het periodiek uitvoeren van onderhoud en inspecties, wordt uiteindelijk de eindgebruiker en pandeigenaar professioneel ontzorgd.

UTR06 e-installatie

UTR06 is strategisch gelegen, nabij de snelwegen A2 en A12. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid, met onder meer zonnepanelen op de daken en een groen terrein met ruimte voor flora en fauna.

UTR06 capaciteitsuitbreiding
UTR06 engineering

Relevante projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?