project Verbruggen mechanisatie oplossingen

Verbruggen mechanisatie

Verbruggen Mechanisatie te Erp biedt efficiënte mechanisatie-oplossingen voor de agrarische sector.

Kanters e.tech verzorgt voor Verbruggen Mechanisatie de elektrische aansturing van haar mechanische oplossingen. Zo ook bij de twee volledig geautomatiseerde champignonsorteerlijnen, die onlangs zijn gerealiseerd.

Omschrijving

Champignons worden, als ze volgroeid zijn, afgesneden en via transportbanden naar een centrale hal gebracht. Daar worden de champignons gesorteerd, afgewogen, in kratten gestapeld en naar de vrachtwagen getransporteerd.

Verbruggen Mechanisatie bouwt de machines voor dergelijke sorteerlijnen. Kanters e.tech is verantwoordelijk voor de softwareprogrammering van de besturing van dit proces. Dit vereist parallelle besturingstechnologie. Alle acties moeten tegelijkertijd worden uitgevoerd en bewaakt om de machines effectief aan te sturen.

Kanters e.tech werkt nauw samen met de technici van Verbruggen Mechanisatie om het juiste traject te bepalen. Bij de champignonsorteerlijnen voor Prochamp en Sikes Champignons heeft Verbruggen de besturingskasten zelf gebouwd. Kanters e.tech heeft de besturingssoftware ontwikkeld. Dat vraagt om flexibiliteit. Een machinebouwer kijkt anders naar een machine dan de partij die de besturing ontwerpt. Een voorbeeld daarvan is het bepalen welke sensoren nodig zijn en waar deze het best te plaatsen zijn. Dergelijke details zijn bepaald aan de hand van de mechanische opzet.

Han van den Bosch

Telefoonnummer
+31 (0) 413 556 142

E-mailadres
hvandenbosch@kantersetech.nl

people
Verbruggen machinebesturing

Iedere lijn is uniek. Op basis van de mechanische lay-out, inclusief de elektrische besturing, heeft Kanters e.tech de besturingssoftware ontwikkeld. Dat is maatwerk en daarom stuitte men bij dit project op zaken die niet pasten in de praktijk. Zo waren de rolbanen gemaakt uit één stuk. Een gat trekken voor de bekabeling was in de palletaanvoer niet mogelijk.

Samen met de opdrachtgever kwam Kanters e.tech tot een goedwerkende oplossing, zonder concessies. Volharding in vindingrijkheid is hierin belangrijk; uiteindelijk wordt er in nauwe samenwerking een productielijn van kweekbed tot aan de vrachtwagen gerealiseerd.

Verbruggen besturingssoftware

Al sinds 1989 verzorgt Verbruggen Mechanisatie efficiënte mechanisatie-oplossingen voor de oogst van groente en fruit. Dat begon klein, met transportbanden. Inmiddels levert Verbruggen mechanische totaaloplossingen voor automatisering in de agrarische sector.

Verbruggen sorteerlijnen
Verbruggen pand

Relevante projecten

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?