Kanters e.tech in ‘regio in bedrijf’

Onlangs verscheen er een artikel over Kanters e.tech in ‘Regio in Bedrijf’. Ton de Kort, schrijver van het artikel, liep een dagje met ons mee en vroeg ons het hemd van het lijf. Het gehele artikel is hieronder te lezen.

Kanters e.tech is een familiebedrijf uit Erp, dat wijd en zijd geldt als een specialist op het gebied van de zakelijke E-technische dienstverlening. Met name in de utiliteitsbouw en de industriële automatisering is Kanters een speler van formaat. Bij de vakmensen van Kanters is de gehele E-kant van middelgrote tot grote projecten als productiehallen, distributiecentra, grootschalige detailhandel en kantoren in goede en betrouwbare handen.

Wendbaarheid Kanters elektro garandeert altijd maatwerk

Regio in Bedrijf – Ton de Kort

“Wij groeien met onze klanten mee, dat is noodzaak én wens.” Algemeen directeur Maarten Kanters van Kanters e.tech zegt het met gepaste trots. Daarmee slaat hij de spreekwoordelijke spijker op de kop. Kanters e.tech is sinds de start in 1986 uitgegroeid tot een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten. Er wordt door heel Nederland gewerkt in de E-technische inrichting en realisatie van sterk uiteenlopende projecten. Op de eigen website worden die projecten gedeeld. Daarbij fungeert het hoofdkantoor in Erp in alle gevallen als de basis van de activiteiten, maar wordt er veelal wel op locatie een eigen plek ingericht voor het projectteam en het materiaal. Zo ook aan de Utrechtse Kanaaldijk.

Groot en complex

Daar werkt Kanters voor logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace, via aannemingsbedrijf Wouters uit Schijndel. “Dat is een groot en complex project”, legt projectleider Patrick Beuse uit. “We zijn daar bezig met drie warehouses, waarvan het eerste inmiddels is opgeleverd, het tweede snel volgt en het derde nog moet worden ingevuld. Dan praat je over een kleine 59.000 vierkante meter aan oppervlak in totaal, inclusief een parkeergarage.” Het zijn dan ook geen kleine partijen, waarvoor de distributiecentra gebouwd worden. Wat te denken van Ahold en HEMA. “We zijn vorig jaar rond de bouwvak gestart met engineeren en in oktober met bouwen”, lepelt Patrick op. Zijn directeur is tevreden over de goed gevulde orderportefeuille: “Wij dragen graag uit wat voor mooi en gevarieerd werk we doen. Daarvoor kunnen we immers goede technici gebruiken, met name specialisten.”

Wendbaar

Op project UTR06 heeft Kanters een stevig team van E-monteurs rondlopen. Die presenteren zich uitermate klantgericht en wendbaar. Dat moet ook wel, aangezien de doorlooptijd, ook voor grote projecten, steeds korter moet. “Wij zijn vaak de laatste partij in het proces”, weet Patrick. “Dan moet alles ineens aangesloten worden en moeten we dus vol aan de bak.” Wanneer er wat cijfers van het project op een rijtje worden gezet, zal het bij menigeen gaan duizelen: een parkeergarage voor circa 500 auto’s, 4 hoofdverdeelkasten, ruim 5 kilometer kabelbanen, ruim 700 meter railkabel, 10 kilometer lichtlijnen en 18 dubbele laadpalen. “Het project kent een hoog duurzaamheidsniveau, beschikt over een BREEAM Excellent certificaat”, vult Patrick aan.
Maarten Kanters weet waarin de onderscheiden kracht van zijn mensen schuilt: “Die zit in het leveren van maatwerk, waarbij we klantgericht werken en turn-key opleveren: van de E-engineering tot en met de montage. Dat levert Kanters e.tech klanten van naam en faam op. Project UTR06 nadert zijn voltooiing. In de laatste week van mei moeten alle drie de distributiecentra zijn opgeleverd. Daarna kunnen nog aanvullingen worden doorgevoerd. En dan is het ongetwijfeld op naar het volgende project.”

Deel nu:

Andere nieuwsartikelen

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?