Kanters e.tech uit Erp neemt collega ETIB Verstegen B.V. uit Vorstenbosch over

Maarten Kanters, directeur van technisch dienstverlener en familiebedrijf Kanters e.tech (voorheen Kanters Elektro B.V.), is verheugd te kunnen melden dat zij alle aandelen hebben overgenomen van Electro Technisch Installatie Bureau Verstegen B.V. te Vorstenbosch. Er is voor alle medewerkers van ETIB Verstegen een baan bij Kanters e.tech.

Met deze overname concretiseert Kanters e.tech haar strategie om verder te ontwikkelen tot een vooraanstaande en zelfstandig blijvende speler in de markt van elektrotechniek en industriële automatisering. In 2022 is Kanters e.tech gestart met de uitrol van haar strategie, zo werd MHA Automation uit Uden overgenomen en is de naam Kanters Elektro na 35 jaar vervangen door Kanters e.tech. Door de naamswijziging wil het bedrijf duidelijk maken waar hun focus ligt. Als technisch dienstverlener voor de zakelijke markt, richt het bedrijf zich op industriële automatisering voor proces en machine, en op (gebouwgebonden) E-installaties voor utiliteit en industrie. Overnames als deze passen geheel binnen de strategie van Kanters e.tech.

“Met de overname van Verstegen komen er familielijnen samen. Een kleine 40 jaar geleden is mijn vader, Andre Kanters voor zichzelf begonnen. Als 15 jarige jongen startte hij zijn technische loopbaan bij zwager Christ Verstegen”, zo verteld Maarten Kanters. “Zowel mijn neef Rens Verstegen als ikzelf zijn trots dat beide familiebedrijven op deze wijze samengaan en dat daardoor de continuïteit voor medewerkers en opdrachtgevers is gewaarborgd. Bovendien voegen we met deze overname 55 jaar vakmanschap toe aan ons bedrijf”.

Rens Verstegen, eigenaar en directeur van ETIB Verstegen, onderschrijft de gevoelens omtrent het samengaan van de twee typische Brabantse familiebedrijven. Verstegen Elektro is in 1969 opgericht door Christ en Joke Verstegen vanuit een schuur bij hun huis in Vorstenbosch. In de jaren daarna is het bedrijf hard gegroeid en tot wasdom gekomen. Na het overlijden van Christ in 2004 is het bedrijf doorgezet door Joke, samen met zoon Rens. In 2018 heeft Rens de onderneming geheel overgenomen. “Continuïteit voor de medewerkers en de opdrachtgevers is het belangrijkste dat er is. Daarom heb ik aansluiting gezocht bij een vertrouwde en gezonde partij” zo spreekt Rens Verstegen. Hij benadrukt dat de overname door Kanters e.tech kansen biedt en een positieve impuls geeft aan de groei en toekomst  van de medewerkers, en dat het bedrijf hen nieuwe kansen biedt. ”En wat is er dan nog mooier dan dat twee bedrijven met ‘historische’ familiebanden samen verder gaan?”

ETIB Verstegen gaat verder onder de naam Kanters e.tech en de bedrijfslocatie in Vorstenbosch wordt geheel geïntegreerd met de huidige locatie van Kanters e.tech in Erp, die op nog geen 10 kilometer afstand is gesitueerd. Vanuit één locatie opereert per 6 mei 2024 een team van 90 vakspecialisten dat dagelijks projecten realiseert of service en onderhoud verleent ten behoeve van machines, processen en gebouwen.

 

Deel nu:

Andere nieuwsartikelen

Start gesprek
Goedendag, waar kunnen we je mee helpen?